Pieter Geenen


Pieter Geenen werkte als illustrator voor uiteenlopende opdrachtgevers. Hij begon voor Vrij Nederland, en werkte voor bedrijven (Gist Brocades, Postbank, NMB), het Rijksmuseum Amsterdam, VPRO-jeugd, damesblad Sant├ę, Plus Magazine, Algemeen Dagblad, Boekblad, Bedrijfsdocumentaire (blad voor MKB), OKEE (blad voor verstandelijk gehandicapten), uitgeverij Malmberg (maatschappijleer-boeken voor vmbo-leerlingen), De Ingenieur, FNV, GroenLinksMagazine en het dagblad Trouw.

Geenen heeft zich, naast het illustreren van artikelen, steeds meer ontwikkeld als striptekenaar en cartoonist. Sinds 2001 verschijnt in Trouw elke maandag zijn strip ‘Het dagboek van Anton Dingeman’.
In 2003 verscheen zijn eerste boek met strips van ‘Anton Dingeman’. In 2004 verscheen ‘De Vooruitgang’, de ge├»llustreerde geschiedenis van de 20e eeuw. In 2006 ‘De avonturen van Anton Dingeman’.

Overleg met opdrachtgevers om snel vertrouwd te raken met het onderwerp, of het nu gaat om een bedrijfstraining of een artikel over bureaucratie in de zorg, is ook een van de leuke kanten van het werk, aldus Geenen.